trešdiena, aprīlis 17

Triepiena burvība


Māksla uz mani atstāj iespaidu. Ja vien iespējams, downlādēju (novelku) bildes, saglabāju atmiņā, lai vēlāk ko līdzīgu pamēģinātu, 
Šķirstīju Latgales ''lingvoteritoriālo vārdnīcu'' (800+ lpp), tur bija redzamas šādas bildītes: 

 ''No Madlēnu pakalna'' 
Vislabāk izdevusies kopija, jo pats oriģināls bija skaista glezna. Biežāk būs jālieto melnā krāsa...
''Jasmuiža'' A. Kūkoja


Līdz šim centos gleznot tīrām krāsām, plašiem laukumiem, bet, tā kā neesmu īpaši kārtīga un pacietīga, man nesanāca akurātas līnijas un krāsas - nekādas. Tad es pamēģināju veco labo triepienu. Mana versija iepriekš kopētajām bildēm:


Kaut ko tamlīdzīgu es redzēju sapnī, bet līdz šim neviena manis zīmēta bilde nelīdzinās tam netveramajam iespaidam sapnī, ko tehniski nav iespējams aprakstīt [nemateriālija]


Cits skatupunkts netradicionālai mājai. Torņu burvība. Ievēro'jāt, ka neizmantoju zilo krāsu un uzreiz pavisam cits skats bildei?

Minka
=).^=



ceturtdiena, aprīlis 4

Skaņu plate - iestrēgusi

Maskas

Iestrēgusi skaņu plate (kuram vēl tāds brīnums mājās saglabājies?): zīmēju vienu un to pašu, pārzīmēju, kamēr sanāk, vai tikai variēju, jo nav pamatidejas. Citi to dēvē par ''mūžīgo tēmu''.



Dažkārt pati sadomāju, ka gribu gaiši rudi sarkanus matus, taču - nē, nekrāsošu; man patīk savējie :).Galvenā ideja (ja kāds vēl nesaskatīja): aiz baltas, tukšas maskas slēpt savu patieso seju, kas, ja cilvēku iepazīst, ir krāšņa kā citiem maskas, aiz kuriem tie citi slēpjas. Gluži manā garā (pēc rakstura)




 No šīs nožēlojamās sejas un maskas uz kociņa sākās reģenerācija; augstāk redzamo bilžu pārzīmēšana līdz nelabumam jeb ideālam.







Grafika

 Pie reizes:

 Mani mīļākie grafikas jeb bezmērķīga laika pavadīšanas beznosaukuma darbu formāta elementi:
apļi, aplīši un punkti;
koka dēļu raksts;
bezritmiskas līnijas un laukumi negatīvā (kā maskas sejā ^);

līniju murskulis, starp kurām aizkrāsoju melnos laukumus;
Rombiņi šaha galdiņā...
 Tāds grafikai labums: nezinu, ko zīmēšu līdz brīdim, kad tas pēc kaut kā sāk izskatīties. šajā gadījumā maza, sprogaina, iespējams - ļauna- meitenīte murca kaķi, kuram pieriebies liktenis... vai ne?
Kaķis ķer taureni. Nesanāca pārzīmēt iepriekšējo kāķveidīgo ''kautko''. jauns rokrakst man, vai?






◄ Minka
   =).^=